top of page
Esthetisch
Sclerotherapie

Ontsierende adertjes, ook wel 'spiders' of spinnenkopjes genoemd, kunnen behandeld worden met sclerotherapie. 

 

Bij deze techniek spuit ik de aders droog met een product, het 'sclerosans'. Deze stof wekt een ontstekingsreactie van de vaatwand op. De ader groeit hierdoor dicht en zal verdwijnen. De kleine prikjes worden doorgaans als pijnloos ervaren.

Foam-sclerotherapie

Bij iets grotere aders die visueel hinderlijk zijn, is foamsclerotherapie meer aangewezen om een goed resultaat te bekomen. Bij deze behandeling spuit ik schuim in de aders waardoor de aders geïrriteerd geraken en zullen verschrompelen. Na de behandeling draagt u gedurende drie dagen dag en nacht en nadien  een week overdag een elastische steunkous op maat.

Als vaatchirurg ben ik uiteraard uw specialist als het op de esthetische behandeling van aders aankomt. Naargelang de situatie en wensen zijn er verschillende mogelijkheden.

88195942-7C80-4E75-B2C3-B02C95CCD392_1_2

De behandelingen moeten afhankelijk van het resultaat en het aantal aders soms herhaald worden.

 

Meteen na de behandeling kunnen de behandelde plekken vooral bij foam een beetje verkleuren of hard aanvoelen. Dit verdwijnt na een tijdje vanzelf als u deze plekken voor de zon beschermt, uw steunkousen draagt en voldoende beweegt.

Laserbehandeling

Voor kleine ontsierende bloedvaten kan een laserbehandeling een elegante oplossing betekenen.

Wenst u mooiere benen en meer zelfvertrouwen in de zomermaanden? Dan kunnen al deze esthetische behandelingen zeker helpen! 

bottom of page