top of page

Voorstelling

naamloos-140060.jpeg

Dr. Sophie Delalieux voltooide haar opleiding geneeskunde met specialisatie 'algemene chirurgie' aan de universiteit van Antwerpen. In 2012 ontvangt ze haar bijkomende erkenning als vaatchirurg.

Sinds 2011 houdt ze raadpleging in de praktijk te Wilrijk (Bist 31). Daarmee bestrijkt ze vooral de regio Antwerpen en de Rupelstreek. Ze is tegelijk ook geassocieerd arts bij de dienst Thorax en Vaatheelkunde van het UZA.

In 2015 start ze met de praktijk in de Noorderkempen te Heide-Kalmthout (Heidestatiestraat 66/2), een prettig weerzien met de regio waar ze geboren en getogen is. Patiënten die een heelkundige ingreep moeten ondergaan kunnen vanaf dan ook terecht in AZ Klina te Brasschaat.

 

Omdat roken het risico op vaatziekten verhoogt (en voorkomen nog steeds beter is dan genezen), is ze sinds 2019 ook officieel erkend als tabakoloog.

 

Vanaf maart 2021 kunnen haar patiënten uit de Rupelstreek voor de heelkundige ingrepen ook terecht in AZ Rivierenland campus Rumst. Daardoor bedient ze ondertussen 3 ziekenhuizen uit het Helix Ziekenhuisnetwerk.

Dr. Sophie Delalieux is lid van verschillende chirurgische, vaatheelkundige en flebologische beroepsverenigingen. Ze schoolt zich regelmatig bij, ook in het buitenland.

images-4.jpeg
AZR_logo_RGB.jpg
uza-2.png
bottom of page